A WOLFISH GROUP.
A WOLFISH GROUP.
1. Coyote.           2. Red Fox.           3. Hyena Dog, or Hunting Dog.
4. Tasmanian Pouched Wolf.     5. Tasmanian Devil.     6. Gray Wolf.

When the first white colonists settled down in Tasmania, they found these packs of dingoes terribly troublesome, for they would visit the folds night after night and carry off the sheep and lambs in numbers. Watchers were employed to shoot them, traps were set for them, huge bonfires were lighted to keep them away; but all to no purpose. One colony lost twelve hundred sheep from their ravages in less than three months; another lost seven hundred. At last the settlers banded themselves together in a war against the dingoes, and by hanging pieces of poisoned meat to the branches of trees, about a foot from the ground, they succeeded in greatly reducing their numbers, so that now they are comparatively scarce.

A dingo which was kept at the London Zoo many years ago used to sit outside his kennel and bay at the moon so loudly that his dismal howling could be heard all over the Regent's Park.

The Crab-eating Dog

Two or three kinds of wild dog are also found in South America; but of these we can only mention the crab-eating dog which is chiefly found in the forests of Guiana, Demerara, and Brazil.

This animal owes its name to its great fondness for crabs. Even domestic dogs will often eat these creatures. "I once had a black-and-tan terrier, called 'Jock,'" says a writer, "whose greatest delight was to be taken for a walk along the sea-shore, so that he might hunt for crabs. Whenever he found one he would fling it up into the air half a dozen times or so, until it was perfectly dazed. Then holding it down with one paw, he would twist off the great claws so that it could not nip him; and finally he would crunch up its body and lick out pieces of flesh from the shell. Now and then, however, he would get a pinch and I would see him dancing about on his hind legs with a crab hanging to his lip, howling pitifully for me to come and set him free."

Whether the crab-eating dog gets nipped in the same way, sometimes, we cannot tell you. Most likely he does; at any rate he spends a great deal of his time in hunting for crabs on the shore. But he also feeds on small animals and birds, and it is said that sometimes he hunts in packs, like the dingo and the dhole, which even run down and kill the swift-footed deer.

Wolves

Of wolves—which are really only large and very savage wild dogs—there are several different kinds.

First of all, of course, there is the common wolf of Europe. We have all read accounts of its ferocity, and of the way in which it sometimes pursues travelers through the Russian forests during the depths of winter. In days of old it was plentiful in England, while the last wild wolf in Scotland was not killed until the middle of the eighteenth century.

During the spring, summer, and autumn the wolf is mostly found singly, or at any rate only in pairs. But when the ground is covered with snow, and food becomes scarce, the hungry animals gather together in packs, which scour the forest in all directions and kill every living creature which they meet. In the year 1875 no less than 161 human beings fell victims to them in Russia, while the mischief which they do in the farmyards and sheepfolds is very great. In Livonia alone, for instance, during a single year, 15,182 sheep, 1,807 cattle, 1,841 horses, 3,270 goats, 4,190 pigs, 703 dogs, and 1,873 geese and fowls were destroyed by wolves.

In some parts of France, too, these animals are still not uncommon, although a reward of one hundred francs is paid for every adult wolf that is killed, and thirty francs for each cub. And they are also found in almost every other country in Europe.

When they are not famished with hunger, wolves are by no means courageous animals, and if we have many tales of their savage ferocity we have quite as many more which bear witness to their cowardice. In Norway, for example, a large tract of country in which wolves had always been only too numerous was suddenly deserted by them; and what do you think was the reason? Simply that a telegraph wire had been put up, which frightened the wolves so much that they left the neighborhood altogether, and never came near it again! And if a hunter kills a deer, and wishes to leave the carcass lying on the ground for a while, and at the same time to protect it from the wolves, all that he has to do is to plant three or four sticks beside it with streamers of white cloth fastened to the tips; for not a wolf will dare to approach the spot as long as these are fluttering in the wind.

When wolves are running they generally utter a series of dismal howls, which are so loud that they can be heard by any one miles away. And even a single wolf can make such an outcry that more than once a traveler, hearing one howl, has imagined that a large pack were in pursuit of him, and has climbed into a tree and spent the whole night among the branches before discovering his mistake.

Wolves usually make their lairs among rocks, or in the trunk of a hollow tree, or among thick bushes. But sometimes they live in holes in the ground, which they seem to dig out for themselves. There are generally from six to ten cubs in a litter, which are born in the spring, and do not leave their parents for at least eight or nine months. Strange to say, the father often seems much fonder of them than the mother, for he will take care of them, and hunt for them, and teach them how to hunt for themselves for weeks after she has left them altogether.

Wolves in India

The common wolf is by no means confined to Europe, but is also found in many parts of Asia, and throughout almost the whole of North America. In India, however, there is another kind of wolf which is rather smaller, and has very much shorter fur. It is seldom seen in large packs, and hardly ever howls as the common wolf does. It is not in the habit, as a rule, of attacking human beings. But now and then two or three of these animals will band together to attack a man, while sometimes they will prowl round the outskirts of a native village, in the hope of being able to carry off some of the smaller children.

These animals have a very clever way, too, of killing deer. Three or four of them will creep quietly up and hide themselves near the spot where the deer are feeding. Then another will come dashing up from the opposite direction, the result, of course, being that when the frightened animals run away they pass close to the very place where their enemies are lying concealed.

Coyotes

On the great plains of North America lives a very handsome wolf called the coyote, or prairie-wolf. It is a good deal smaller than the common wolf, but has much thicker and longer fur, so that it looks bigger than it really is. And a very odd thing about it is that it is differently colored at different seasons of the year, being reddish yellowish brown in summer, and grayish, or even quite gray, in winter. The back is generally darker than the rest of the body, and the tail is rather long and very bushy.

The coyote takes the place of the hyena as a scavenger, but has some of the habits of the fox. It catches birds and jackrabbits, and feeds on insects, as well as small rodents like prairie-dogs and mice. Its melancholy howls make night hideous to prairie-dwellers. It is the steady foe of young creatures, such as the fawns of deer. The skin of this animal is thick and makes good fur wraps.

Coyotes assemble in packs like jackals. It is not an easy matter to destroy them, for they are so wary that it is almost impossible to approach within gunshot. Often a single coyote will do a great deal of mischief before it can be killed. Poison kills a great many; but a good fence of wire netting has been found to be the best remedy against these troublesome creatures.

Jackals

Jackals may be described as half wolves and half foxes. One of these animals, the common jackal, is found in great numbers in the south of Asia, and north of Africa, and the southeastern corner of Europe. Sometimes it is seen singly, sometimes in pairs; but generally it associates in great packs, which go roaming about the country together. In India these packs visit the native villages by night, to carry away any offal which may have been thrown out of the houses. They are "nature's dustmen," you see, like the hyenas. Then they will follow a lion or a tiger about for weeks, in order to feast upon the carcasses of the animals which he kills, after he has eaten his fill. And when twenty or thirty of these ravenous creatures are all struggling and fighting over the body of a deer or an antelope, you can easily imagine that in a short time there is not very much of it left.

The jackal is sometimes called "the lion's provider," but we may say that the lion ought rather to be called "the jackal's provider."

The natives of Africa say that the jackals stand very much in awe of the lion, and seldom dare even to show themselves until he has eaten his fill of his victim's body, and has gone away to sleep. And they also declare that if a jackal comes too near the carcass before the lion has finished his meal, the lion catches him and bites off all his paws in order to teach the rest of the pack better manners.

The howling cry of the jackal is very strange and weird, and the animals call to one another, and answer one another, just as if they were carrying on a conversation. First comes a long, wailing yell; then another, rather higher, then another, a little higher still, and then three short, sharp barks. And so on, over and over again.

When a jackal is caught, it often pretends to be dead, and will be perfectly still for a very long time in the hope of being able to make its escape when the attention of its captors is taken off. On one occasion one of these animals lay without moving for a whole hour although several times it was picked up and worried by a dog. Then quite suddenly it jumped up and rushed away apparently unhurt.

The common jackal is reddish brown in color, sometimes lighter and sometimes darker, while the tip of the tail is black. But there is another kind of jackal found in South Africa which has the whole upper part of the back black, and the lower part of the body and the inner sides of the limbs nearly white. This animal is called the black-backed jackal, while a third, which has a pale streak running across its flanks, is called the side-striped jackal. In habits the three animals are almost exactly alike.

Foxes

The best-known of the foxes, of course, is the common fox of Great Britain and Western Europe, which is also found in many other parts of the world.

This animal is famous for its cunning, and certainly, in many ways, it is very clever. It has all sorts of tricks, for example, to throw the hounds off its track when it is being hunted. It seems to know perfectly well that it is followed by scent, and sometimes it will suddenly leap to one side so as to break the trail, and then make off in quite a different direction. Sometimes, when it has a sufficient start, it will return on its track for sixty or seventy yards, and then leap aside. Or it will roll in carrion in order to disguise its own peculiar odor. A hunter tells us that he once found a fox's burrow which was very cleverly made. The entrance to it was about twenty feet from the edge of a sand-pit, in the middle of a thick clump of bushes, and there was a "bolt-hole" about half way down the side of the pit. So when the fox was chased he could run into his burrow by the upper entrance, slip out by the lower one, and so make his escape through the pit while the hounds were all gathered round the hole up above.

Very often a fox will climb a tree, sometimes to a great height, and hide among the branches, and we have heard of a fox which baffled the hounds over and over again in a most ingenious way. He used to run to a certain fence, spring to the top, and then walk along for several hundred yards before leaping down again to the ground. By doing this, of course, he broke the scent most thoroughly, and long before the hounds could find it again he had reached a place of safety.

But although the fox is generally so clever he sometimes does the most stupid things possible. Charles Waterton tells us of a fox which visited a poultry-yard and carried off eight young turkeys. He could not eat them all, of course, so he buried five in the ground, meaning no doubt, to come and fetch them away on the following evening. But apparently he thought that if he buried them entirely he might not be able to find them again. So he carefully left one wing of each bird sticking up above the surface to serve as a guide, and never seemed to reflect that others would be able to see it as well as himself! So the farmer recovered his turkeys, and when Reynard came to look for his supper next night he found that it had disappeared.

The burrow of a fox is sometimes an old rabbit-hole enlarged to a suitable size. But generally the animal scrapes out a burrow for himself, frequently choosing the roots of a large tree as a situation, or a very rocky piece of ground from which it will be very difficult to dig him out. In this burrow four or five little ones are brought up. They are odd-looking creatures, with very snub noses, and if you did not know what they were you would never take them for young foxes.

The Arctic Fox

This animal, more interesting still, perhaps, lives in the ice-bound regions of the far north. There are often several of these to be seen in a zoo, and the first thing that one notices on seeing them is that no two of them are alike. One, perhaps, is reddish brown above and yellowish white beneath. Another is gray all over. A third, very likely, is mottled; while a fourth may be of that curious bluish color which we see in Russian cats.

In fact, in the snowy polar regions a great many of these foxes turn perfectly white in winter. This enables them to creep over the snow without being seen by their victims. Then, when warmer weather comes, and the snow begins to melt, their fur passes back again to its original color.

During the spring and summer the arctic fox feeds on sea-birds and their eggs, and it is said to attract the birds to the place where it is lying in wait by imitating their peculiar cries. But we do not think that that is true. What it feeds upon during the rest of the year is rather doubtful. It cannot catch birds, for they have all flown away farther south. It cannot catch fishes, for the water is covered in by ice several feet in thickness. Most likely it catches numbers of those odd little animals known as lemmings just as winter begins, and stores them away in a kind of larder, where the cold prevents their bodies from decaying.

The arctic fox is a good deal smaller than the common fox, and has ears so short and rounded that they look just as if they had been cropped.

In order to allow it to travel over the slippery ice, the arctic fox has the soles of its feet covered with long stiff hairs, which give it a perfectly firm foothold on the frozen surface.

The arctic fox is not nearly such a clever animal as the common fox, and is very easily trapped. If a hunter follows one, it will certainly run into its hole; but a moment or two later it is almost sure to poke out its head in order to yelp at him, so that he is easily able to shoot it. The consequence is that these animals are destroyed in very great numbers for the sake of their skins, those with bluish fur being especially valuable.

First-class skins of these foxes are, in truth, among the most costly of furs. In view of this, men interested in the fur-trade in Alaska have endeavored to raise them in captivity, so as to obtain a constant supply of their pelts. This experiment has succeeded best on a certain island in Bering Sea, where a large colony of arctic foxes is kept, guarded and tended by Eskimos, who feed them, and who once a year catch and kill a certain number when their fur is in its best condition.

American Foxes

Besides the arctic fox, which of course is found in American as well as other arctic regions, this country has many species of fox that belong peculiarly to itself. William T. Hornaday, director of the New York Zoölogical Park, who has written many instructive things about animals, tells us in his "American Natural History" that north of Mexico this continent has sixteen distinct species of foxes, some of which have several subspecies.

The American fox most widely found is that which Mr. Hornaday calls "our wise old friend, the red fox," which is so well known in many parts of the country. It is a very cunning creature, "so well able to take care of itself that it refuses to be exterminated." Still we are told that it was not hard for the early settlers in this country to outwit the red foxes, and to shoot them and trap them when they came into the clearings where the settlers made their homes. It is easier to get the better of these animals in a wild region than where many people live, for the foxes are sharp observers and appear to learn many things from seeing what their human neighbors do. Naturalists tell us that in this way the American foxes have come to be almost as intelligent as those of the Old World. The red fox, we are told, "now holds his own against man, as much by boldness and audacity as by caution; few of our wild animals look on man with so little awe."

You must have read many stories illustrating this boldness of the fox, often shown in robbing hen-roosts and even catching chickens in the yards or the fields. And quite as remarkable are the accounts of foxes' cunning in avoiding hunters and hounds. In fact, they have often been known to follow the very hunter who was looking for them, as though they wanted to learn all his ways so as to be better able to baffle him.

The gray fox, which is somewhat smaller than the red fox, belongs especially to the southern part of the country, "but it ranges northward far into the home of the red fox." It is very wild, and can move swiftly. Sometimes, to escape from dogs, it will climb a small tree and get far above the pursuer's reach. It is at its best only in the forest, and cannot hold its own as the red fox does, in a country much inhabited by men. With all his slyness the gray fox "lacks that astonishing shrewdness and faculty for working out deep-laid schemes which enables the red fox to turn the tables on the hunter."

All the different varieties of American fox are more or less closely related to the one or the other of these two—the red fox and the gray fox—so that naturalists class them in two groups, the red fox group and the gray fox group. If you learn all that you can about them you will find that you have obtained a great deal of interesting knowledge.

The Fennec

This is a very pretty fox-like little animal found in Nubia and Egypt. It is only about twenty inches long, including its big bushy tail, and its fur is sometimes pale fawn color, and sometimes creamy white. But what strikes one most about it is the extraordinary size of its ears, which are always carried perfectly upright, and look as if they were intended for an animal at least five times as big as itself.

The fennec is a creature of the desert, and lives in burrows which it scoops out in the sand. In order to make these burrows more comfortable, it lines them with leaves, hair, and the feathers of birds, while they are nearly always situated beneath the roots of plants, where the sand is softer and more easy to work. The animal digs with the most wonderful speed, and those who have surprised it while at a distance from its burrow say that it disappears in the sand just as though it were sinking into water, and is lost to sight in a few seconds.

The fennec spends the heat of the day comfortably curled up in its burrow, with its nose tucked away under its big bushy tail. When the sun sets it wakes up and goes off to the nearest water to drink, after which it hunts for jerboas, birds, lizards, insects, and the various other small creatures upon which it feeds.

The Hunting-Dog

Although a member of the great dog tribe, this animal is not really a dog. It looks very much like a spotted hyena, and yet it is not really a hyena. Sometimes it is known as the hyena-dog, and perhaps that is the best name which can be given to it.

These animals are found throughout Southern Africa, and are especially numerous in Cape Colony. They hunt in packs of from ten to fifty or sixty, which run with such wonderful speed that even the swiftest antelopes cannot escape them. When they catch up with their quarry they all spring upon it together, snapping at it over and over again until they bring it to the ground. And in a few minutes there is nothing left of its carcass but just a few of the larger bones.

In size the hyena-dog is about as big as a wolf. In color it varies a good deal, but the head is always black, with a white mark round the eyes, while the body is more or less mottled with black, white, and yellow. The long bushy tail is yellow at the root, black in the middle, and white at the tip.


CHAPTER X
THE WEASEL TRIBE

Almost all the animals which belong to this tribe have very long, slender bodies and very short legs; and the reason is a simple one. They feed on living prey, which they often have to follow through a long and winding burrow. Now if they had stout bodies or long legs they could not do this. Most likely they could not enter the burrow at all; and even if they did so they would be almost sure to find, before they had gone very far, that they could neither move forward or backward. But, having such snake-like bodies and such very short limbs, they can wind their way through the tunnels without any difficulty, and then spring upon their victim at the end.

They always try to seize their prey by the throat, in order to tear open the great blood-vessels which pass through that part of the body. One who had a personal experience of the strength and sharpness of their teeth thus tells it: "I was walking through a park one day early in the autumn, when I noticed that the dead leaves under a tree were tossing and tumbling about in a very curious manner. On going a little closer I found that a mother weasel and her little ones were playing together. When I came up of course they all ran away. So I ran after them, and caught one of the little animals by putting my foot on it, just hard enough to hold it down on the ground without hurting it. And immediately the little creature, which was only about six inches long, twisted itself round, and drove its sharp teeth into the edge of the sole of my shoe, both from above and below. So that if I had done what I thought of doing at first and had stooped to pick it up, its teeth would certainly have met in my finger."

The weasel is common in many parts of the United States as well as in Europe. In some regions you can scarcely take a walk along the roads or through the fields without catching sight of it. Very likely it will poke its head out of a hole in the bank at the side of the road, and watch you in the most inquisitive manner as you go past. Or you may notice it slipping in and out of the herbage at the foot of a hedge, as it searches for the small creatures on which it feeds. But very often it will leave the hedge, and follow a mole along its burrow. Or it will make its way to a wheatstack, and pursue the mice through their "runs." And it is very fond of going out bird's-nesting, and robbing the nests of the eggs or little ones which they contain. But the weasel is not always successful when he sets out on one of these expeditions. While coming down Helvellyn, a mountain in England, a writer witnessed a strange little scene. "Hearing a loud chattering," he says, "I looked up, and saw just above me a pair of stonechats and a weasel. Evidently the weasel had come too near the nest of the birds, and they were trying to entice him away. And this is how they managed it. First the cock bird sat down on a stone about a yard in front of the weasel, and began to flap his wings, and to chatter and scream. The weasel immediately darted at him, and the bird flew away. Next the hen bird sat down on another stone a yard farther on, and began to flap her wings and to chatter and scream. Then the weasel darted at her, and she flew away. As soon as she had gone the cock came back, sat on a third stone, and played the same trick again. And so the two birds went on over and over again, till they got the weasel far up the mountain side, quite two hundred yards from the nest, when they quietly left him and flew away together.

"Wasn't it clever of them? And the odd thing was that the weasel never realized that he was being taken in, but evidently thought he was going to catch one of the birds every time that he darted at them."

When fully grown the European weasel is from eight to ten inches long, about one-fourth of that length being occupied by the tail. The fur of the upper parts of the body is brownish red in color, while that of the throat and lower surface is white.

In the United States are found various species of weasels, the largest of which is called the New York weasel. The length of the male is sixteen inches, that of the female thirteen inches, the tail being more than one-third of the total length. It is also called the long-tailed weasel. The smallest species is the least weasel, only six inches long. Both bear much resemblance to stoats. "The various kinds of weasels in this country," say Stone and Cram in their "American Animals," "are much alike in their habits.... They hunt tirelessly, following their prey by scent, and kill for the mere joy of killing, often leaving their victims uneaten and hurrying on for more."

The Stoat, or Ermine

This is the commonest and most widely distributed of all the weasel tribe. The name is British. The fur of the lower parts of the stoat's body is pale yellow instead of white, while the tip of the tail is black. In very cold countries the whole of the fur becomes white in winter, like that of the arctic fox, the tip of the tail alone excepted. Indeed, the famous ermine fur which we value so highly, and which even kings wear when they put on their robes of state, is nothing but the coat of the stoat in its winter dress.

The stoat preys upon rather larger animals than do other weasels, and many a hare and rabbit falls victim to its sharp little fangs. Strange to say, when one of these creatures is being followed by a stoat it seems almost paralyzed with fear, and instead of making its escape by dashing away at its utmost speed, drags itself slowly and painfully over the ground, uttering shrill cries of terror, although it has not been injured at all.

In poultry-yards the stoat is sometimes terribly mischievous. One stoat has been known to destroy as many as forty fowls in a single night. So both the gamekeeper and the farmer have very good reason for disliking it. But in some ways it is really very useful. It kills large numbers of mice and rats and voles, which often do such damage in the fields. And if we could set the good which it does against the evil, we should find that the former more than makes up for the latter.

The Polecat

This animal was formerly very common in Great Britain. But owing to its mischievous habits it has been greatly persecuted, and now it is very seldom met with. It is a good deal larger than the stoat, being nearly two feet in length from the nose to the tip of the tail, and you would think, on looking at it, that its fur was brown, yet it scarcely has a brown hair on the whole of its body. The fact is that the long outer hairs are so dark as to be almost black, while the soft under-fur next the skin is pale yellow; and as the inner coat shows through the outer one, the effect is very much the same as if the whole of the fur were brown.

The polecat is sometimes called the foumart. This name is formed from the two words foul marten, and has been given to the animal because it looks like a marten, and has a most foul and disagreeable smell. In its habits it is very much like the stoat. It comes out chiefly by night, and preys upon any birds or small animals which it may meet with, following rabbits down their burrows, tracking hares to their "forms," and sometimes killing nearly all the poultry, geese, and turkeys in a farmyard. Early in April it makes a kind of nest in a deserted rabbit-hole, or in a crevice among the rocks, and there brings up its family of from three to eight little ones.

The animal called polecat in North America is the skunk, of which we shall speak soon; the name is particularly applied to the common skunk of the Northeastern States and Canada.

The Ferret

You know that the ferret is much used in hunting rabbits and rats. It appears to be really a variety of the polecat, and is usually of a yellowish white color with pink eyes. But there is also a brown form, which is generally called the polecat-ferret. It is known only in a domesticated form.

In some of the Western United States—Kansas, Colorado, etc.—is found the black-footed ferret, "often called prairie-dog hunter because its specialty is the killing of prairie-dogs." It has not become very well known to animal students, for it dwells in burrows and hunts at night.

Martens

Old World martens may be described as large weasels that live in the trees. One of them, the pine-marten, is still found in the wilder parts of Great Britain, although it is even scarcer, perhaps, than the polecat.

This animal is about as big as a cat. But it does not look as large as it really is, because of the shortness of its legs. In color it is rich brown above and yellowish white below, while the tail is very long, and is almost as bushy as that of a squirrel.

Martens are only found in the thickest parts of the forests, and spend almost the whole of their lives in the trees, running up and down the trunks, and leaping from bough to bough with the most wonderful activity. They even make nests among the branches, in which to bring up their little ones, weaving a quantity of leaves and moss together in such a way as to make a most cosy little nursery. But it is to be feared that they are sometimes lazy animals, for just to save themselves trouble they will turn squirrels or woodpeckers out of their nests, and take possession of them for themselves.

Martens feed on any small animals which they can find, and have more than once been known to kill lambs, and even fawns. When they happen to live near the sea, it is said that they will visit the shore by night in order to hunt for mussels.

The American sable or pine-marten is about the size of a common domestic cat, and looks much like a young red fox. It is now rare south of Northern Canada.

The sable found in the mountainous forests of Northern Asia seems to be nothing more than a variety of the pine-marten with very long fur. This fur is so much in request that the animal is greatly persecuted, more than two thousand skins being sometimes taken in a single season.

TYPES OF FUR BEARERS.
TYPES OF FUR BEARERS.
1. Weasel; Ermine.2. Otter.
3. Wolverine; Glutton.     4. Pine Marten; Sable.
5. Skunk.     6. Badger.

The Glutton, or Wolverene

You would say that this animal hardly looks like a weasel at all, for it is very heavily and clumsily built, and, including the tail, is often as much as four feet long. If you did not know what it was, you might almost take it for a bear cub with a tail. It is blackish brown in color, with a lighter band which runs from the shoulders along the sides and across the flanks, as far as the root of the tail.

"Glutton" is rather an odd name for this creature, isn't it? But certainly the animal deserves it, for it will go on eating and eating, long after you would think that it could not possibly swallow a morsel more. Indeed, a glutton has been known to devour, at a single meal, a great joint of meat, which would have been more than sufficient for a lion or a tiger for a whole day! It lives in North America, and also in Northern Europe and Northern Asia, and the hunters find it a terrible nuisance, for night after night it will search along a line of traps and devour all the animals caught in them. Then, too, if they bury a quantity of provisions in the ground, meaning to come back and fetch them later on, a glutton is very likely to discover them and dig them up, while the animal is also fond of visiting their huts while they are absent, and stealing everything it can carry away.

Blankets, knives, axes, and even saucepans and frying-pans have been stolen in this way by gluttons, and once one of these animals actually succeeded in dragging away and hiding a gun! It is even a worse robber, in fact, than the arctic fox. And it can hardly ever be trapped, because it is so crafty that it almost always discovers the traps, and either passes them by or pulls them to pieces, while it is so wary, and so swift of foot, that the hunter very seldom has a chance of shooting it.

It was formerly supposed that this animal was even more crafty still, and that it would collect a quantity of the moss of which deer are so fond, lay it upon the ground as a bait, and hide in the foliage of an overhanging bough, so as to spring down upon the animals when they stopped to feed. But this story seems to be quite untrue.

The Ratel

More curious still is the ratel, which belongs to the family of badgers. You cannot possibly mistake it if you see it, for all the upper part of its body is grayish white, and all the lower part is black. So that it looks rather like a lady wearing a white mantle and a black skirt.

But if the ratel is odd in appearance, it is odder still in habits. If you go to look at them in a zoo you are sure to find them trotting leisurely round and round their cage in a perfect circle, one behind the other. And when they come to a certain spot they always stop, turn head over heels, pick themselves up, and then run on again. Why they do so nobody knows, but for hours every day they keep up this singular performance.

The ratel is very fond of honey, so fond that it is often called the honey-ratel, or honey-weasel, and it spends a good deal of time in prowling about in search of the nests of wild bees. You would think that it would get badly stung by the bees, wouldn't you, when it tore their nests open and robbed them of their sweet stores? But its coat is so thick that the insects can scarcely force their stings through it, while even if they do so there is a thick loose skin under it, and a layer of fat under that. So it seems quite certain that a ratel never gets stung, no matter how many nests he may rob.

The animal does not live entirely on honey, however, but also feeds upon rats, mice, small birds, lizards, and even insects.

Two kinds of ratels are known, one of which lives in Africa and the other in India.

The Badger

The European badger was formerly very common in Great Britain. It was generally known as the brock, and when we hear of a place called by such a name as Brockley, or Brockenhurst, we may be quite sure that it was once inhabited by a great many badgers. Nowadays, however, these animals are more scarce in Great Britain and only to be found as a general thing, in the wildest parts of the country; and as they only come out of their burrows by night, very few people even see them in a state of freedom. But all over temperate Northern Europe and Asia the European badger is found.

Their burrows are generally made either in the very thickest part of a dense forest, or else on the side of a steep cliff which is well covered with trees. They run for some distance into the ground, and generally open out into several chambers, while at the end there is always a large hollow which the animals use as a bedroom. They like to be comfortable, so they always line this hollow with a good thick layer of dried fern and dead leaves. You would be quite astonished to find how much of this bedding is often packed away in the burrow of a single badger.

These animals are most cleanly in their habits, and are very careful not to take any dirt into their burrows with them. They have been known, for example, to use a low branch near the entrance as a scraper, and always to rub their feet upon it before going in. And every now and then they have a grand house-cleaning, turning out all their bedding, and taking in a fresh supply.

When the badger is digging, it uses its nose as well as its paws, shoveling the earth aside with it from time to time. And every now and then it walks backward to the entrance of the burrow pushing out the loosened earth in a heap behind it.

The teeth of the European badger are made in a very curious way, for they interlock with one another just like those of a steel trap. The jaws, too, are exceedingly strong, so that the animal is able to inflict a very severe bite. But it is a most peaceable creature, and never attempts to attack unless it is driven to bay.

As regards food, it will eat almost anything. It seems equally fond of mice, frogs, lizards, birds' eggs, snails, worms, fruit, beechnuts, and roots. If it finds a wasps' or a bumblebees' nest, it will dig it up and devour all the grubs and the food which has been stored up for them, caring nothing for the stings of the angry insects. And very often it gathers a quantity of provisions together in a small chamber opening out of its burrow, which it uses as a larder.

The head of the badger is white, with a broad black streak on either side, which encloses both the eye and the ear. The body is reddish gray above, whitish gray on the sides, and blackish brown below, and the flanks and tail are nearly white. In length it is very nearly three feet from the muzzle to the tip of the tail.

The American badger, living in the western parts of North America, resembles its European cousin in nearly all respects, differing from it chiefly in the form of the teeth, in the habit of eating more flesh, and in liking open flat country better than the dense forests preferred by its Old World relation. Another difference is noted by Mr. Hornaday, who tells us that the American badger "has a savage and sullen disposition, and as a pet is one of the worst imaginable."

The Skunk

Many of the animals of the weasel tribe have a most disagreeable odor; but there is none whose scent is so horribly disgusting as that of the skunk.

This is a North American animal of about the size of a cat, with a long, narrow head, a stoutly built body, and a big bushy tail. In color it is black, with a white streak on the forehead, a white patch on the neck, and a broad stripe of the same color running along either side of the back.

The offensive odor of the skunk is due to a liquid which is stored up in certain glands near the root of the tail. This liquid can be squirted out at will to a distance of twelve or fifteen feet, and if the animal is attacked, or thinks itself in danger, it does not attempt to use its teeth, but just turns round, raises its tail, and sends a perfect shower of the vile fluid over its enemy. And it is almost impossible to wash the smell away. A drop or two once fell on the coat of a dog. The animal was washed over and over again, most thoroughly, with various kinds of soap. Yet a week later, when he happened to rub himself against one of the legs of a table, no one could bear to sit by it afterward.

The skunk seems to know perfectly well how offensive its odor is, and never runs away if it meets a man, or even a large dog. It just stands perfectly quiet, like a cat expecting to be stroked, ready to make use of its evil-smelling fluid if necessary.

This singular animal lives in holes in the ground, making a warm little nest at the end in which to bring up its young. It feeds upon small animals, small birds and their eggs, frogs, lizards, and, most of all, upon insects.

Otters

Last among the members of the weasel tribe come the otters. These animals are specially formed for living in the water. The paws, for example, are very large and broad, and the toes are fastened together by means of a kind of web, like that on the foot of a swan or a duck, so that they form very useful paddles. Then the body is long, lithe, and almost snake-like, and the tail is so broad and flat that it serves as a capital rudder, and enables the animal to direct its course. The fur, too, consists of two coats of hair instead of only one; the outer, which is composed of long, stiff bristles, lying upon the inner like a very close thatch, and quite preventing water from passing through. So although an otter is dripping from head to foot when it comes out of the water, it never gets really wet.

The animal is wonderfully active in the water, and can easily overtake and capture the swiftest of fishes. Sometimes it is very destructive, for when fishes are plentiful it becomes so dainty that it never eats its victims, but just takes a bite or two from the best part of the flesh at the back of the neck, and then leaves the rest of the body lying upon the ground. So fishermen are not at all fond of it, and kill it whenever they can. But sometimes, when the rivers are very low, or when the surface of the water is thickly covered with ice, the otters find it very difficult to obtain a sufficient supply of food. So they leave the streams and wander far inland, sometimes making their way into the farmyards, and feasting upon poultry, or even upon young pigs and lambs. But they only do this when they are in real danger of starvation, and always return to the river-banks as soon as they can.

The home of the otter is generally situated beneath the spreading roots of a large tree on the bank of a stream. The animal does not dig a burrow if it can help it, but prefers to take advantage of some natural cleft in the ground, at the end of which it makes a nest of flags and rushes. In this nest from three to five little ones are brought up, and if you were to lie very quietly on the bank for some little time early on a warm spring morning, you would very likely see the mother otter playing with her little ones, or teaching them how to swim and to catch fish.

The bite of the otter is very severe, and it is almost impossible to force the animal to loose its hold.

In India there is a kind of otter which is often trained to catch fish for its master. It is taught, first of all, to pursue an imitation fish as it is drawn through the water by a string, and to bring it ashore and lay it down upon the ground. Then a dead fish is substituted for the false one, and when the otter has learned to bring this to its owner, and to give it up at the word of command, it is sent in pursuit of a live fish fastened to a line. And before very long it learns its duties so thoroughly that it will catch fish after fish, and bring them back without attempting to eat them, just as a well-trained retriever dog will bring back the birds or the rabbits which its master has shot.

The otter of North America is still found, but not numerously, in the Carolinas and Florida, in some Rocky Mountain districts, in British Columbia and Alaska, and in the Canadian provinces.

There is also a kind of otter which lives in the sea, and is called the sea-otter. It is also known as the kalan. It is found on the coasts of the Northern Pacific, and is much larger than the common otter, often weighing as much as seventy or eighty pounds, and being nearly four feet in total length. Its fur is the most costly known, a fine pelt being worth $600 or $800 before dressing. This high price is due partly to the beauty of the fur, but mainly to its rarity.


CHAPTER XI
THE BEAR TRIBE

The bears are very interesting animals. In no animals, perhaps, are young folks more interested than in these, for they have many traits that endear them to little human admirers, while with older persons they have often lived on terms of intimate friendship. In our own country this interest in these fascinating animals was lately quickened, for children especially, by the almost universal possession and popularity among them of "Teddy bears," so named with playful reference to President Theodore Roosevelt, affectionately called "Teddy," and himself well acquainted with bears and other beasts, both wild and tame.

Polar Bears

One of the most interesting of all bears is the polar bear, which is found in almost all parts of the arctic regions. Sometimes it is called the white bear, on account of the color of its coat. But this is very seldom really white. Generally it is creamy yellow. And sometimes, in an old male, it is dingy yellow, and not even of the color of cream.

This is one of the largest of the bears, for it often grows to a length of nine feet, and weighs eight hundred or even nine hundred pounds. Yet it is wonderfully active, and it can run with very great speed. Indeed, if it were to pursue a man, he would have very little chance of escape. But it is not at all a quarrelsome animal, and although it will fight most savagely if it is wounded or driven to bay, using both teeth and claws with terrible effect, it very seldom attacks if it is not molested.

One of the first things that we notice on looking at a polar bear is the small size of its head and the length of its neck. This, no doubt, is to help it in swimming; for if it had a head as big as that of an ordinary bear it would find it very much harder to force its way through the water. And of course it must be able to swim well, for otherwise it could never catch the porpoises and fishes upon which it feeds. We notice, too, the huge size of its paws, which are nearly eighteen inches long, and very broad as well. These form most excellent paddles, while the thick fur is so oily that it quite prevents the icy water from coming into contact with the skin.

The bear is very fond of feeding upon seals as well as upon porpoises and fishes. But these are so active in the water that it seldom attempts to chase them, preferring to creep quietly up to them as they lie sleeping on the ice. Then it kills them with one stroke of its terrible paw. Sometimes, too, it is said to prey upon the walrus, crushing in its skull by a series of tremendous blows before it can shuffle off the ice into the sea.

The feet of the polar bear are specially suited for traveling over the ice, for the soles are covered with long, thick hairs, which give it a firm foothold, and at the same time prevent it from feeling the cold of the frozen surface.

The young of these bears are born and brought up in a kind of nursery under the snow, which is so warm and snug that they do not feel the cold at all. Here they live with their mother until the snow melts at the return of warmer weather, and then for some months father, mother, and cubs all wander about together.

Polar bears sometimes live for a very long time in captivity. One of these animals lived in the London Zoo for thirty-four years, and another for thirty-three. The former of these once gave the keepers a terrible fright, for early one morning he managed to climb out of his enclosure, and when they found him he was just setting off on a journey of discovery into the Regent's Park. After a good deal of trouble they got him back, and altered his enclosure in such a way that he could never make his escape again.

The Brown Bear of Europe and Asia

This bear is found in most parts of Europe, and also throughout almost the whole of Asia north of the Himalayas. In former days it was not uncommon even in England, and in the time of Edward the Confessor the city of Norwich was obliged to kill a bear every year and send its body to the king.

These bears are found in wooded, hilly districts, often ascending to considerable heights in the mountains. In some parts of Asia they make regular tracks through the forest, in the form of pathways about two feet wide; and it is said that these tracks sometimes run for hundreds of miles. They are solitary animals, and it is not often that even a pair are seen together. But for several months after they are born the cubs go about with their mother.

This bear is generally supposed, when it fights, to try to hug its enemies to death, throwing its fore limbs round them, and crushing them in its embrace. But in reality it strikes a kind of side blow, and forces its great claws into its victim's body thus causing a terrible wound. Just before it strikes it rears its body erect, and sits for a moment almost perfectly still; and it is for this moment that an experienced hunter waits in order to send a bullet through its heart.

The brown bear of Europe and Asia can scarcely be called a beast of prey, though now and then, when it is very hungry, it will kill a pony or a sheep and feast upon its flesh. It eats roots, as a rule, digging them up with its great paws; and it is also very fond of fruit. It will rob the nests of wild bees, too, and feed greedily upon the honey, appearing to pay no attention to the stings of the angry insects. And sometimes it may be seen turning over large stones, in order to catch and eat the beetles, earwigs, centipedes, etc., which have been hiding beneath it.

Now and then, too, these bears have been known to catch fish. Their usual plan seems to be to wade out into a stream, in some place where the water is not more than about eighteen inches deep, and there to stand motionless until a fish comes swimming past. Then with one quick, sudden stroke the victim is killed, and the bear seizes it in its mouth and carries it to the bank to be devoured.

When bears catch fish in this way they are usually rather dainty, and only eat the best part of the flesh upon the back.

In cold countries these bears often hibernate during the winter, just as bats and hedgehogs do. They eat a great deal of food toward the end of summer, and become exceedingly fat, and then retire to hollow trees or caves and fall asleep for several months, during which they live on their own fat. In the spring, of course, when they wake up, they are very thin, but a few weeks of good feeding will bring them back into proper condition.

These brown bears are very easily tamed, and many "performing bears" belong to this species. It is not nearly such a large animal as the polar bear, its average length being only about six feet.

The American Brown Bear

The brown bear of America is closely allied to that of the Old World. It was first described by Sir John Richardson, who called it the Barrenlands bear. It has since been further described by Dr. Clinton Hart Merriam, chief of the United States Biological Survey. It differs from the grizzly in the smallness of its claws. The difference in the profile also is very marked—the brown bear having a profile like that of the European and Asiatic bear, while that of the grizzly is flat.

The brown bear of North America lives largely on the fruits and berries of the northern plants, on dead deer, and on putrid fish, of which quantities are left on the banks of the northern rivers. Whether the large brown bear of the Rocky Mountains is always a grizzly, or often this less dangerous race, is doubtful. The following is Sir Samuel Baker's account of these bears. He says: "When I was in California, experienced informants told me that no true grizzly bear was to be found east of the Pacific slope. There are numerous bears of three if not four kinds in the Rocky Mountains. These are frequently termed grizzlies; but it is a misnomer. The true grizzly is far superior in size, but of similar habits." There are certainly three Rocky Mountain bears—the grizzly, the brown, and the small black bear. There is probably also another—a cross between the black and the brown. It is a mistake to say that the brown bears which come to eat the refuse on the dust-heaps of the hotels of the Yellowstone Park, and let ladies photograph them, are savage grizzly bears.

The Grizzly Bear

The famous grizzly bear, which lives in North America, is much bigger and stronger and more savage than the brown bears, so that it is really a very formidable animal. When fully grown, this huge creature is sometimes as much as nine feet long from the tip of the snout to the root of the tail, while it weighs at least 800 or 900 pounds.

The grizzly is a very distinct race of brown bear. It has a flat profile, like the polar bear. This enormous creature is barely able to climb trees, and has the largest claws of any—they have been known to measure five inches along the curve. The true grizzly, which used to be found as far north as 61° latitude and south as far as Mexico, is a rare animal now. Its turn for cattle-killing made the ranchmen poison it, and rendered the task an easy one. It is now only found in the northern Rocky Mountains and parts of northern California and Nevada. Formerly encounters with "Old Ephraim," as the trappers called this bear, were numerous and deadly. It attacked men if attacked by them, and often without provocation. The horse, perhaps more than its rider, was the object of the bear.

On a ranch near the upper waters of the Colorado River several colts were taken by grizzly bears. One of them was found buried according to the custom of this bear, and the owner sat up to shoot the animal. Having only the old-fashioned small-bored rifle of the day, excellent for shooting deer or Indians, but useless against so massive a beast as this bear, unless hit in the head or heart, he only wounded it. The bear rushed in, struck him a blow with its paw (the paw measures a foot across), smashed the rifle which he held up as a protection, and struck the barrel on to his head. The man fell insensible, when the bear, having satisfied himself that he was dead, picked him up, carried him off, and buried him in another hole which it scratched near the dead colt. It then dug up the colt and ate part of it, and went off. Some time later the man came to his senses, and awoke to find himself "dead and buried." As the earth was only roughly thrown over him, he scrambled out, and saw close by the half-eaten remains of the colt. Thinking that it might be about the bear's dinner-time, and remembering that he was probably put by in the larder for the next meal, he hurried home at once, and did not trouble the bear again.

Not so a Siberian peasant, who had much the same adventure. He had been laughed at for wishing to shoot a bear, and went out in the woods to do so. The bear had the best of it, knocked him down, and so frightfully mangled his arm that he fainted. Bruin then buried him in orthodox bear fashion; and the man, when he came to, which he fortunately did before the bear came back, got up, and made his way to the village. There he was for a long time ill, and all through his sickness and delirium talked of nothing but shooting the bear. When he got well, he disappeared into the forest with his gun, and after a short absence returned with the bear's skin!

The Black Bear

The black bear is also an inhabitant of North America, but is neither so common or so widely distributed as it used to be. There are two reasons for this. The first is that this bear is an extremely mischievous animal, and is very fond of visiting farmyards, and carrying off sheep, calves, pigs and poultry. So the farmer loses no opportunity of shooting or trapping it. And the other reason is, that its coat is very valuable, so that the hunters follow it even into the wilder parts of the country, where settlers, as yet, have not made their appearance.

This animal is only about half as big as the grizzly bear, for it seldom exceeds five feet in total length. It never attacks man unless it is provoked. When driven to bay, however, it becomes a most formidable opponent, dealing terrific blows with its fore paws, and fighting on with furious energy even after it has received a mortal wound.

Early in the autumn the black bear generally goes into winter quarters. Finding a hollow under a fallen tree, or a cave of suitable size, it gathers together about a cartload of dead leaves and ferns, and makes a snug, cosy nest. Very often it lays a number of branches on the top, to prevent the leaves from blowing away. Before very long, of course, this nest is deeply covered with snow, and the bear lies fast asleep inside it for four or five months, living on the fat which it stored up inside its body during the summer.

This bear is sometimes known as the musquaw, an Indian name.

Sun-Bears

These animals are so called because they wander about by day, and like to bask in the hottest sunshine, instead of hiding away in some dark retreat, as most of the other bears do. They live in India and the larger islands of the Malay Archipelago. They are excellent climbers, spending a great part of their lives among the branches of the trees.

These bears have most curious tongues, which are very long and slender, and can be coiled and twisted about in the most singular way. Apparently they are used for licking out honey from the nests of wild bees.

Sun-bears are small, gentle creatures, and are easily tamed. In the zoo they are extremely playful, and you may often see them standing upon their hind legs and wrestling with one another, and then tumbling over and rolling upon the floor, evidently enjoying themselves very much. Their fur is smooth and glossy, and is jet-black in color, the chin and a crescent-shaped patch under the throat being white.

The Sloth-Bear

Another name for this bear is the aswail—its East-Indian name. It is perhaps the oddest of all the bears, for it has very long and shaggy hair, a flexible snout which it is always curling and twisting, and a very awkwardly and clumsily built body. It walks with a curious rolling gait, crossing its paws over one another at every step it takes. And it has a queer way of eating termites and ants by breaking open their nests with its great fore paws, blowing away the dust and fine earth, and then sucking up the insects by forcibly drawing in its breath through its lips. It makes such a noise when doing this that it can be heard from a distance of two or three hundred yards.

The sloth-bear is seldom seen abroad during the daytime, for the odd reason that the skin of the soles of its feet is so delicate that it cannot bear to walk upon ground which is heated by the rays of the sun. Sometimes, when a hunter has driven one of them from its lair and pursued it by day, he has found its feet most terribly scorched and blistered when at last he killed it, simply because it had been obliged to walk over rocks on which the midday sun was beating down.

When a mother sloth-bear has little ones, she always carries them about on her back. If she stops to feed they at once jump down, but always spring up again as soon as she moves on. Even when they are quite big they travel about in this way, and a sloth-bear may often be seen with a cub as large as a retriever dog perched upon her back, and another one trotting along by her side. And from time to time she makes the little ones change places.

If a mother is wounded while her cubs are with her, she always seems to think that one of them must have bitten her, and immediately gives them both a good sound box on the ears. If several of these animals are together, and one of them is struck by a bullet, it begins to howl and cry at the top of its voice. The other bears at once come running up to see what is the matter, and begin to howl and cry too, out of pure sympathy for its sufferings. Then the wounded animal thinks that they have caused his injuries, and begins to cuff them with his paws. They, of course, strike back, and very soon all the bears are buffeting and biting and scratching one another. They must be very stupid creatures, mustn't they?

The sloth-bear is a little more than five feet long when fully grown, and stands from twenty-seven to thirty-three inches in height at the shoulder. In color it is black, with a white crescent-shaped mark on the upper part of its chest, like that of the sun-bear.

The Panda

Besides the true bears, there are a number of smaller animals which belong to the same tribe.

One of these is the panda, wah, or bear-cat, which is only about as big as a rather large cat. It is rusty red in color, with darker rings upon the tail, the tip of which is black. The face is white, and the lower parts of the body are very dark brown.

The panda is found in the forests of the Eastern Himalayas, and also in Eastern Tibet. It is a very good climber and spends much of its time in the trees, searching for the nuts, fruits, and acorns on which it feeds. If it happens to find a bird's nest with eggs in it, it will suck them all, one after the other. And sometimes it will come down to the ground to make a meal upon roots, or the young shoots of bamboo.

The panda has rather large claws—just like those of a bear—and one would think that they would form very serviceable weapons. But the animal seems to have very little idea of fighting, and scarcely tries even to defend itself if it is attacked.

Racoons

Next come the racoons, which live in America. The best known of them is the common racoon, found throughout the United States, and also in Central America as far south as Costa Rica.

This is a very pretty animal. In size it is about as big as a rather large cat, and is brown or grayish brown in color, with a tail that is very bushy and beautifully ringed with gray and black. The head is rather like that of a fox, with a whitish forehead, and a black patch just below it, enclosing the eyes.

Racoons may usually be seen in a zoo, and if you give one of them a piece of bread or biscuit it will take it in its fore paws, just as if the animal were a monkey, and then go and rinse it carefully in the little pond in the middle of its cage. It never eats a scrap of food without washing it in this curious manner, and for this reason the Germans have given it the name of "Waschbär" or "washing-bear."

The fur of the racoon is so soft and thick that it is very valuable, and the animal is very much hunted. It is generally hunted by night, the hunters going out with a number of dogs, which soon drive the animal into a tree. They then sit in a circle round the trunk, while one of the hunters climbs the tree, drives the racoon to the end of the branch, and then shakes it violently till the poor creature falls to the ground, where it is quickly seized and despatched.

Racoons will eat almost anything. Sometimes they will visit a poultry-yard and kill a number of the fowls by biting off their heads. Or they will go down to the sea-shore when the tide is out to search for crabs and oysters, or to the creeks and streams to hunt for crayfish. They are fond, too, of mice, and young birds, and eggs, and lizards, and fresh-water tortoises, and even insects. Occasionally they make a meal on nuts or fruit; but although they are such capital climbers, and can run about among the tree-branches as actively as squirrels, they never appear to pluck fruits or nuts as they grow, but only to pick up those which have fallen on the ground.

In Northern Mexico and adjoining parts of the United States there is a small relative of the racoon called cacomistle, or American civet-cat (though it is not a real civet). This has a sharp, fox-like face, big erect ears, a cat-like body, and long furry ringed tail; and it makes a gentle and most amusing pet, of great service in keeping a house free from vermin. Hence it is often tamed and kept by miners and others who are glad of its lively company and need assistance in housekeeping.

The Coati

Closely allied to the racoons is the coati, or coati-mondi, which you may recognize at once by its very long snout. This snout is turned up at the tip, and gives to the animal a most curious appearance, while it is continually being curled and twisted about like that of the sloth-bear. It is chiefly used for rooting about in the ground in search of worms and insects, and when the animal is drinking it always turns up the tip of its snout as far as possible, in order that it may not get wet.

The coati can climb quite as well as the racoons and spends most of its life in the trees, seldom coming down to the ground except to feed or to drink. It has a queer way of descending a tree with its head downward, turning the hinder feet around in such a way that it can hook its claws into the little crevices in the bark. During the daytime it is generally fast asleep, using its long bushy tail partly as a pillow and partly as a blanket. But almost immediately after sunset it wakes up and begins to scamper about among the branches with the most wonderful activity, stopping every now and then to rob a bird's nest, or to poke its snout into a hole in search of insects.

The coati is about a yard in length, nearly half of which belongs to the tail. In color it is chestnut brown, with black ears and legs, while the tail has black and brownish yellow rings.

The Kinkajou

Only one more member of the bear tribe remains to be mentioned, and that is the very curious kinkajou, which is found in the forests of South and Central America. It is about as big as a cat, with very woolly fur of a light brown color, and a very long tail. This tail is prehensile, like that of a spider-monkey, and the animal never seems quite happy unless the tip is coiled round a branch. And if you make a pet of it, and carry it about in your arms, it will always try to coil its tail round one of your wrists.

It has a very odd tongue, too, so round and long that it looks almost like a worm. The animal can poke this tongue into the cells of a honeycomb, in order to lick out the honey, or use it in plucking fruit which would otherwise be out of its reach. And it descends the trunks of trees head first, just as the coati does.