The Bactrian Camel is a native of the deserts of Asia, and is generally of a brown or ash colour. His height is about six feet. He is one of the most useful quadrupeds in oriental countries; his docility and strength, his endurance of hunger and thirst, and his swiftness, make him a most valuable acquisition to the inhabitants of those desert places. The principal characteristics of the Camel are these:—He has two large and hard bunches on his back, and is destitute of horns; the upper lip is divided like that of the hare; and the hoofs small and placed at the end of two long toes, which are united below by a pad-like sole. But the peculiar and distinguishing characteristic of the Camel is its faculty of abstaining from water for a greater length of time than any other animal; for which nature has made a wonderful provision, by adapting the surface of one of the four stomachs, which it has in common with all ruminating animals, to serve as a reservoir for water, where it remains without corrupting or mixing with the other aliments. By this singular structure it can take a prodigious quantity of water at one draught, and is enabled to pass as much as fifteen days without drinking again. But besides this reservoir of water the animal is said in cases of emergency to draw sustenance from the humps on his back, which are of a fatty substance: thus, after long privation, they become absorbed. A large Camel is capable of carrying ten or even twelve hundredweight, and, like the elephant, is tame and tractable; but, like him, he has his periodical fits of rage, and at these times has been known to take up a man in his teeth, throw him on the ground, and trample him under his feet. Like the horse, he gives security to his rider; and, like the cow, he furnishes his owner with meat for his table, and the female with milk for his drink. The flesh of the young Camel is esteemed a delicacy, and the milk of the female, diluted in water, is the common drink of the Arabians. The hair or fleece, which falls off entirely in the spring, is superior to that of any other domestic animal, and is made into very fine stuffs, for clothes, coverings, tents, and other furniture. The female goes one year with young, and produces but one at a time. The Camel kneels to receive his burthen, and it is said that he refuses to rise if his master imposes upon him a weight above his strength. He has callosities on his knees and on his breast, which prevent him from being hurt by kneeling to take up his load; and sleeps with his knees bent under him, and his breast on the ground. He arrives at maturity in about five years, and the duration of his life is from forty to fifty years.
Another species of Camel, of less stature than the former, but much swifter, and having but one hard bunch on his back, is domesticated throughout Africa, as well as in Asia. It is said that a Dromedary can travel one hundred miles a day, and carry fifteen hundredweight. Attempts have been made to introduce the Camel and Dromedary into our West India islands, but they have not succeeded; they have, however, been comparatively naturalized near Pisa in Italy. The Camels used as beasts of burden in Egypt are all Dromedaries; and the first experiment which an European makes in bestriding one is generally a service of some little danger, from the peculiarity of the animal’s movement in rising. Denon, the French traveller, has described this with his usual vivacity: “During the French invasion of Egypt, a part of Dessaix’s division,” to which the scientific traveller was attached, “was sent with Camels to a distant post across the desert. The Camel, slow as he generally is in his actions, lifts up his hind legs very briskly at the instant the rider is in the saddle; the man is thus thrown forward; a similar movement of the fore legs throws him backward; each motion is repeated; and it is not till the fourth movement, when the Dromedary is fairly on his feet, that the rider can recover his balance. None of us could resist the first impulse, and thus nobody could laugh at his companions.” Macfarlane, in his work on Constantinople, tells us that upon his first Camel adventure he was so unprepared for the probable effect of the creature’s rising behind, that he was thrown over his head, to the infinite amusement of the Turks, who laughed heartily at his inexperience.
Though the name of Dromedary is very generally applied to all the one-humped camels, both in common parlance and books on Natural History, it is said that the true Dromedary (El Herie) is merely a peculiarly swift camel. The name of Dromedary, indeed, appears to be applied in the East to all the higher bred camels, the genealogy of which is kept by the Arabs as carefully as that of their horses.
Possessing strength and activity surpassing that of most beasts of burthen, docile, patient of hunger and thirst, and contented with small quantities of the coarsest provender, the camel is one of the most valuable gifts of Providence. There is nothing, however, in the exterior appearance of the animal to indicate the existence of any of its excellent qualities. In form and proportions it is very opposite to our usual ideas of perfection and beauty. A stout body, having the back disfigured by a great hump; limbs long, slender, and seemingly too weak to support the trunk; a long, thin, crooked neck, surmounted by a heavily-proportioned head, are all ill-suited to produce favourable impressions. Nevertheless, there is no creature more excellently adapted to its situation, nor is there one in which more of creative wisdom is displayed in the peculiarities of its organization. To the Arabs, and other wanderers of the desert, the Camel is at once wealth, subsistence, and protection.
Is a mild, timorous creature, not above four feet and a half in height, and usually of a brown colour. It bears in form a general resemblance to the Camel; but, instead of a protuberance on the back, it has one on the breast. Llamas are used as beasts of burden by the South Americans, and are so capriciously vindictive, that, if their drivers strike them, they immediately squat down, and nothing but caresses can induce them to rise again. They have been known to kill themselves by striking their heads against the ground in their rage, when by blows they have been urged forward against their will. They express their anger by spitting at their adversary. The Alpacas are much smaller than the Llamas, and of different colours in a domestic state. They are used for the same purposes, and differ little in habits and nature. The wool of both these animals is made use of for several purposes, and is a principal ingredient in the composition of hats in several parts of the new and old continent; and the flesh of the young Llamas is, in their native country, considered a great delicacy, and is as good as that of the fat sheep of Castile. In Peru, where the animals are found, there are public shambles for the sale of their flesh.
Animals of the Monkey tribe are furnished with hands instead of paws; their ears, eyes, eyelids, lips, and breasts resemble those of the human species. For greater facility of description, the animals of this extensive tribe are usually arranged in the three divisions of Apes, Baboons, and Monkeys. Apes are destitute of tails, and the chief of this kind is the Ourang Outan, or Wild Man of the Woods: he is found in the forests of Borneo and Sumatra. He is a solitary animal, and avoids mankind. The largest are said to be six feet high, very active, strong, and intrepid, capable of overcoming the strongest man: they are likewise exceedingly swift, and cannot easily be taken alive. When young, however, the Ourang Outan is capable of being tamed: one of them, shown in London some years ago, was taught to sit at table, make use of a spoon or fork in eating, and drink wine out of a glass. It was mild and affectionate, much attached to its keeper, and obedient to his commands.
This Ape, which is an inhabitant of the great forests of Western Africa, is generally considered to be that which approaches nearest to the human species in its conformation. When full-grown, he measures about five feet in height, standing erect, but this is a posture which he does not naturally prefer, and when on the ground he usually walks upon all fours, applying the outside of his hinder feet and the knuckles of his fore limbs to the earth. His skin is clothed with long coarse black or dark-brown hair, which becomes scanty on the lower surface of the body and on the limbs; the face is naked and of a flesh colour, and at each side there hangs down a great bush of long hair like a whisker. The Chimpanzee lives in the trees, upon the branches of which he is very active, and he has intelligence enough to build himself a sort of hut of branches, usually about thirty or forty feet from the ground. His food consists chiefly of fruits, and he is said to fly from the presence of man.
Young Chimpanzees have frequently been brought to this and other European countries, and several of them have been exhibited in our Zoological Gardens. They are generally gentle and rather melancholy in their deportment, and often show much affection for those who have the charge of them. Of a specimen exhibited in France in his time, Buffon gives the following interesting account: “I have seen this animal,” he says, “present its hand to lead out its visitors, or walk about with them gravely as if it belonged to the company. I have seen it seat itself at table, unfold its napkin and wipe its lips, use its spoon and fork to carry its food to its mouth, pour its drink into a glass, and touch glasses when invited; fetch a cup and saucer to the table, put in sugar, pour out its tea, and leave it to cool before drinking it; and all this without any other instigation than the signs and words of its master, and often of its own accord.” Buffon adds that it had a taste which, no doubt, some of our young readers partake: “It was excessively fond of sugar-plums.”
This wonderful Ape, which has lately been discovered in the same region inhabited by the Chimpanzee, is thought, in some respects, to possess even a greater resemblance to our own species. He is said to attain a height of seven feet, but the largest specimens hitherto obtained have been rather less than six feet high. By some travellers the Gorilla is said to walk upright, with his hands resting on the nape of his neck, but the state of his knuckles shows that he usually goes, like the Chimpanzee, on all fours. His skin is covered with short grizzled hair, and the naked skin of his face and hands is black. The Gorilla is much dreaded by the negroes who have to pass through the forests frequented by him when engaged in hunting the Elephant; this is not on account of his teeth, although they are sufficiently formidable, but of the enormous strength of his hands, with which he can strangle a man in a moment, and it is even said that the old males never miss an opportunity of performing this operation. It is even said, that as a party of hunters is passing through the forest, one of their number will sometimes disappear suddenly, being caught up by a Gorilla lurking upon the low branches of a tree; the monster speedily strangles his victim and then lets the body fall.
Is a species of Monkey quite destitute of a tail, which inhabits the northern parts of Africa, and is also found on the Rock of Gibraltar. Caubasson relates a laughable anecdote of one of these animals, which he brought up tame, and which became so attached to him as to be desirous of accompanying him wherever he went: when, therefore, he had to perform divine service, he was under the necessity of shutting him up. One day, however, the animal escaped, and followed the father to church, where, silently mounting on the top of the sounding-board, above the pulpit, he lay perfectly quiet till the sermon began. He then crept to the edge, and, overlooking the preacher, imitated his gestures in so grotesque a manner, that the whole congregation were convulsed with laughter. Caubasson, surprised and displeased at this ill-timed levity, reproved his auditors for their inattention; and on the obvious failure of his reproof, he, in the warmth of zeal, redoubled his gesticulations and his vociferations. These the Ape so exactly imitated that all respect for their pastor was swallowed up in the scene before them, and they burst into a loud and continued roar of laughter. A friend of the preacher at length stepped up to him; and on perceiving the cause of this hilarity, it was with the utmost difficulty he could command a serious countenance while he ordered the Ape to be taken away.
A genus of Quadrumana, which comprises a large, fierce, and formidable race of animals, who, though they in a slight degree partake of the human conformation, like the Ourang Outan, &c., are in their dispositions and habits the very reverse of gentleness and docility. The Baboons are the ugliest of all the Quadrumana. Their eyes are small, and sunk underneath their eyebrows. Their forehead is low, and the development of the snout and face is enormously disproportioned to the size of the skull. Their great strength and fierce disposition make them very much dreaded in the countries they inhabit. Baboons differ from the apes on the one hand, and the monkeys on the other, by having short tails.
The Common Baboon is of a sandy colour, with a reddish shade on the shoulders, head, and back. It is playful and good-tempered when young, but becomes morose and savage with age. Buffon thus describes a full-grown specimen he saw:—“It was not altogether hideous, and yet it excited horror. It seemed to be always in a state of savage ferocity, grinding its teeth, perpetually restless, and agitated by unprovoked fury. It was a stout-built animal, whose nervous limbs and compressed form indicated great force and agility; and, though the length and thickness of its shaggy coat made it appear much larger than it really was, it was so strong and active that it might easily have repelled the attacks of several unarmed men.”
The Cape Baboon, or Chacura (Cynocephalus porcarius), is as big as a large mastiff, covered with hair of an olive-black colour on the back, and with paler hair beneath. He has a canine face; the snout resembles that of a hog, and the nails are flat, but sharp and very strong. It is said that he follows goats and sheep in order to drink their milk; he partakes of human dexterity in getting the kernels out of nuts, and loves to be covered with garments; he stands upright, and imitates with ease many human actions. The cunning of these animals is well exemplified in their mode of plunder. They form long lines, extending from their retreat to the object in view, and then pitch the produce of their theft from hand to hand till it is secure.
The Mandrill is the largest kind of Baboon, being nearly five feet high when it stands upright. It is distinguished from other Baboons by having a large protuberance on either cheek, which is marked with numerous red, blue, and purple stripes.
“Those which have been observed in a domestic state are generally remarked to have had a strong taste for fermented and spirituous liquors. A remarkably fine individual which was long kept at Exeter Change, and afterwards at the Surrey Zoological Gardens, drank his pot of porter daily, and evidently enjoyed it; it was a most amusing sight to see him seated in his little armchair with his quart pot beside him, and smoking his short pipe with all the gravity and perseverance of a Dutchman. In a state of nature his great strength and malicious character render the Mandrill a truly formidable animal. As they generally march in large bands they prove more than a match for the other inhabitants of the forest. The inhabitants themselves are afraid to pass through the woods unless in large companies and well armed.”
The Proboscis Monkey is so called from its long projecting and disproportionate nose; it is an inhabitant of the island of Borneo, where it lives in troops on trees in the vicinity of its rivers. It is of a savage disposition. The Diana Monkey is called after the goddess of that name, from the crescent of white hair which ornaments its brow. It is very playful, and one of the most graceful of the tribe; it is found in the hottest parts of Africa. Monkeys are less in stature, and more numerous, than the apes and baboons. They live almost entirely in trees. Their natural food is vegetable—fruit of all sorts, corn, and even grass; but when domesticated, they learn to eat almost anything that is served on our tables.
There are few persons that are not acquainted with the various mimicries of these animals, and their capricious feats of activity. Anecdotes of this kind are very numerous; we shall content ourselves by giving the following:—Captain Stedman, while hunting among the woods of Surinam for provisions, says, that he shot at two of these animals, but that the destruction to one of them was attended with such circumstances as to ever afterwards deter him from going monkey hunting. “Seeing me nearly on the bank of the river, in the canoe,” says he, “the creature made a halt from skipping after his companions, and, being perched on a branch that overhung the water, examined me with the strongest marks of curiosity; while he chattered prodigiously, and kept shaking the boughs on which he rested, with incredible strength and agility. At this time I laid my piece to my shoulder and brought him down from the tree: but may I never again be witness to such a scene! The miserable animal was not dead, but mortally wounded. I seized him by the tail, and taking him in both my hands, to end his torment swung him round, and hit his head against the side of the canoe; but the poor creature still continued to live, and looked at me in the most affecting manner that can be conceived. I therefore knew no other means of ending his murder than to hold him under water till he was drowned: but even in doing this, my heart sickened; for his little dying eyes still continued to follow me with seeming reproach, till their light gradually forsook them, and the wretched animal expired.”
The manner in which some of the Monkey tribe capture shell-fish is remarkably indicative of their cunning and ingenuity. The oysters of the tropical climates, being larger than ours, the Monkeys, when they reach the sea-side, pick up stones, and thrust them between the opening shells, which being thus prevented from closing, the cunning animals eat the fish at their ease. In order to attract crabs, they put their tails before the holes in which they have taken refuge; and when the creatures have fastened on the lure, the Monkeys suddenly withdraw their tails, and thus drag their prey on shore.
The Monkey generally brings forth one at a time, and sometimes two. They are rarely found to breed when brought over into Europe; but those that do exhibit a very striking picture of parental affection. The male and female are never tired of fondling their young one. They instruct it with no little assiduity; and often severely correct it, if stubborn, or disinclined to profit by their example. They hand it from one to the other, and when the male has done showing his regard the female takes her turn in the work of affection.
THE CAPUCHIN AND SPIDER MONKEYS,
(Cebus Capucinus and Ateles paniscus,)
THE CAPUCHIN AND SPIDER MONKEYS,
(Cebus Capucinus and Ateles paniscus,)
Are both natives of South America; they live in large troops, feeding on roots, fruits, and insects, and are much more gentle than those of the old world. Of the Capuchin there are many species, differing from each other in colour only; they are very lively, active, and amusing, and about a foot long. The Spider Monkey, like the Capuchin, has a long prehensile tail, which it uses like a fifth hand. Nature seems by this addition to have more than recompensed them for the want of a thumb, for by it, when they are unable to leap from one tree to another, on account of the distance, they form a kind of chain, with their young upon their backs, hanging down by each other’s tails. One of them holds the branch above, and the rest swing to and fro like a pendulum, until the undermost is enabled to catch hold; the first then lets go his hold, and thus comes undermost in his turn; in this way they can travel a great distance without ever touching the ground. Curious illustrations of this are daily seen at the Zoological Gardens, where there are several of these Monkeys.
The Ouistiti, or Marmozet, inhabits the Brazils, and is of small size, not measuring more than seven inches, though his tail is near eleven; he weighs about six ounces, and, like others of his kind, lives not only on vegetables, but also upon insects, the eggs of birds, and even small birds. His face is almost naked, of a swarthy flesh colour, with a white spot above the nose; the tail is full of hair, and annulated with ash-coloured and black rings alternately; his nails are sharp, and his fingers like those of a squirrel.
The Marikina is a beautiful little animal, not above nine inches long, and is sometimes called the Lion Monkey; his hair is long, soft, and glossy; his head is round, his face brown, and his ears hid under the long hairs which surround his face, and which are of a bright red, while those on his body and tail are of a beautiful pale yellow, or gold colour. He is very playful, and of a seemingly robust temperament, for we have seen one which lived five or six years in Paris, without any other particular care than keeping it during the winter in a chamber in which there was a fire every day.
May be considered as the connecting link between the Monkeys and the genuine quadruped. Their habits are nocturnal, whence they have been called Lemurs, or ghosts. They pass a considerable portion of the day in sleep, rolled up like a ball, with the large tail passed between the hind legs, and twisted round the neck. They live in troops, more or less numerous, like the apes and monkeys, on trees, and climb with great quickness, and leap with so much force as frequently to rise ten feet at a single bound. They feed on fruits, roots, &c., and carry their food to their mouth with their hands, like the apes; their voice, when not alarmed, is a quick grunt. Their nocturnal and unobtrusive habits may probably account in some degree for the rarity of their appearance. They are all inhabitants of Madagascar, but allied species are also found in Bengal, and other parts of Hindostan, in Ceylon, and Java. The above specimens are from the Zoological Gardens, and are the White-fronted and the Black and White Lemurs.
The Golden Eagle is one of the largest and most powerful of all those birds that have received the name of Eagle. It weighs above twelve pounds. Its length, from the point of the beak to the end of the tail, is about three feet; the breadth, when the wings are extended, is seven or eight feet. The beak is horny, crooked, and very strong. The feathers of the neck are of a rusty colour, and the rest dark brown. The feet are feathered down to the claws, which have a wonderful grasp; the toes are yellow, and the four talons are crooked and strong. As in all birds of prey, the female is the larger, and more powerful.
Eagles are remarkable for their longevity, and their faculty of sustaining a long abstinence from food. Of all birds the Eagle flies highest; and from thence the ancients have given it the epithet of the Bird of Heaven:
This formidable bird may be considered among its own species what the lion is among quadrupeds; and in many respects they have a strong similitude to each other. Solitary, like the lion, he keeps the wilds to himself alone; it is as extraordinary to see two pairs of Eagles in the same mountain, as two lions in the same plain.
The Eagle is found in Great Britain and Ireland, in Germany, and nearly all parts of Europe. It is carnivorous, and, when unable to obtain the flesh of larger animals, feeds on serpents and lizards. The story of the Eagle, brought to the ground after a severe conflict with a cat, which it had seized and taken up into the air with its talons, is very remarkable; Mr. Barlow, who was an eye-witness of the fact, made a drawing of it, which he afterwards engraved. Two instances are said to have occurred in Scotland of the Eagle having flown away with infants to its nest; but in both cases it is added that the children were recovered, without being materially injured. This bird has been often tamed, but in this situation it still preserves an innate love of liberty. The nest of the Eagle is composed of strong sticks, and generally built on the point of an inaccessible rock, whence it darts upon its prey with the rapidity of lightning. The period of incubation is said to be thirty days; and when the young are hatched, both the male and female exert all their industry to provide for their wants. In the county of Kerry a peasant is said once to have formed the resolution of plundering an Eagle’s nest built upon a small island in the beautiful lake of Killarney. He accordingly swam to the island while the parents were away; and, after robbing the nest of the young, was preparing to swim back with the Eaglets tied in a string; but while he was yet up to the chin in the water, the old Eagles returned, and, missing their family, fell upon the invader with such fury, that, in spite of all his resistance, they despatched him with their beaks and talons.
Another native of Kerry was more fortunate in his dealings with the Eagles. During a season of scarcity he obtained sustenance for himself and his family by plundering an Eagle’s nest of the food brought in by the parents for their young ones: and he was so artful as to prolong the supply by cutting the wings of the Eaglets so as to prevent their flying, and thus compelled the old birds to continue their attention to their progeny.
This bird, known also as the White-tailed Eagle, from the inside feathers of its tail being white, differs from the golden eagle in the greater length of its beak, in its sluggish and cowardly habits, and in its coarser taste. It is a native of Great Britain, where it inhabits the high rocks and cliffs that overhang the sea, and whence it pounces on the birds, fish, or seals that it can procure for its prey. It is smaller than the golden eagle, rarely reaching three feet in length; and in young birds the tail feathers are brown.
This bird is about three feet long, and seven feet broad, measuring to the tips of the extended wings. The bill resembles that of the golden eagle, and from the chin hang some small hairy feathers like a beard. As it is found alike in the frigid and the torrid zone, it is provided for enduring rapid changes of temperature, and its whole body is clothed under the feathers with a kind of down, white and soft like that of the swan. This bird builds its nest on lofty cliffs by the sea-shore, and on the banks of rivers or lakes, and feeds almost entirely upon fish.
It is generally regarded by the Anglo-Americans with peculiar respect, as the chosen emblem of their native land. The great cataract of Niagara is mentioned as one of its favourite places of resort, not merely as a fishing station, where it is enabled to satiate its hunger upon its most congenial food, but also in consequence of the vast quantity of four-footed beasts, which, unwarily venturing into the stream above, are borne away by the torrent, and precipitated down those tremendous falls:
The number of birds of prey of various kinds which assemble at the foot of the rocks to glut themselves upon the banquet thus provided for them, is said to be incredibly great, but they are all compelled to give place to the Eagle when he deigns to feed on dead animals; and the crow and the vulture submit without a struggle to the exercise of that tyranny, which they know it would be in vain to resist. “We have ourselves,” says Wilson, “seen the Bald Eagle, while seated on the dead carcase of a horse, keep a whole flock of vultures at a respectful distance, until he had fully sated his own appetite:” and he adds another instance, in which many thousands of tree squirrels having been drowned, in one of their migrations, in attempting to pass the Ohio, and having furnished for some length of time a rich banquet to the vultures, the sudden appearance among them of the Bald Eagle at once put a stop to their festivities, and drove them to a distance from their prey, of which the Eagle kept sole possession for several successive days.
These Eagles sometimes hunt in pairs in a manner which shows their great sagacity. Aware that water-fowl have the power of eluding their grasp by diving, they hover at a distance from each other over their prey. One of them then darts towards it with great swiftness, but the water-fowl easily avoids the first attack by diving. The pursuer then rises into the air, and his mate resumes the attack just as the fowl is emerging to breathe, and compels it to plunge again. The Eagles continue alternately to proceed in this manner till their victim is so exhausted that it falls an easy prey.
This Eagle also frequently attacks the Osprey or Fish Hawk, when he is returning from a successful excursion loaded with a large fish, and compels him to drop his prey; the Eagle then descends with wonderful rapidity, and generally succeeds in seizing the fish before it reaches the water.
This bird is always found on the sea-shore, or near rivers or lakes, as it feeds entirely on fish. It is common in Great Britain, and also in America, where large colonies of it are found, the birds living together like rooks. “When looking out for its prey,” says Dr. Richardson, “it sails with great ease and elegance, in undulating and curved lines, at a considerable height above the water, till it perceives its prey, when it pounces down upon it. It seizes the fish with its claws, sometimes scarcely appearing to dip its feet in the water, and at others plunging entirely under the surface with force sufficient to throw up a considerable spray. It emerges again, however, so speedily, as to render it evident that it does not attack fish swimming at any great depth.” The toes are armed beneath with numerous sharp points, evidently intended to assist the bird in getting a firm hold of its slippery prey.
The Osprey builds a large nest either on trees or rocks, and lays two or three eggs, which have a reddish tinge, and are spotted with brown at the larger end. The old birds feed the young ones even after they have left the nest, and only rear one brood in the year.
Some ornithologists suppose this to be merely the golden eagle in its young state, but others make it a distinct species. It is about twice as large as the raven. The parts about the beak and the eye are bare of feathers, and somewhat reddish; the head, neck, and breast black; in the middle of the back, between the shoulders, there is a large white spot, dashed with red; a black streak sweeps along the feathers, and is followed by a white one; the remaining part of the wing to the tip is of a dark ash-colour. This bird has beautiful hazel eyes, full of animation: his legs are feathered down a little below the tarsal joint, the naked part being red; his talons are very long. He is found in France, Germany, Poland, and delights in Alpine mountains, where he makes the vales and woods resound with his incessant screamings when in search of prey.
The Abbé Spallanzani had an eagle of this species, so powerful as to be able to kill dogs that were much larger than itself. When a dog was placed before it, the bird would ruffle up the feathers on its head and neck, cast a dreadful look at its victim, take a short flight, and immediately alight on its back. It held the head firmly with one foot, and thus secured the dog from biting, and with the other grasped one of his flanks, at the same time driving its talons into the body; and in this attitude it continued, till the dog expired with fruitless outcries and efforts.
The eyes of eagles are celebrated for their brilliancy and strength, which has given rise to the popular opinion that they can gaze on the sun without shrinking: though this, from the overhanging eyebrow of the Eagle, would be an extremely difficult feat for the bird to perform. The eyes of all birds are curiously constructed, so as to enable them to see both distant objects and near ones with equal facility; and for this purpose they are furnished with a membrane placed near the edge of the crystalline lens of the eye, by which it can be moved at pleasure. The orbit of the eye is formed of about twelve or sixteen bony plates, which slide over each other when necessary. Birds are also furnished with an additional eyelid, of extremely thin texture, with which they occasionally appear to shade their eyes.
The first rank in the description of birds has been given to the eagle, not on account of its size, but because it is nobler in its habits and more delicate in its appetites. But it belongs to the falcon tribe, and should be placed after the Vultures. The eagle, unless pressed by famine, will not stoop to carrion; and generally devours only what he has earned by his own pursuit. The Vulture, on the contrary, is disgustingly voracious; and seldom attacks living animals when it can be supplied with dead. The eagle meets and singly opposes his enemy: the Vulture, if he expects resistance, calls in the aid of its kind, and overpowers its prey by combination. Putrefaction, instead of deterring, only serves to allure it. The Vulture seems among birds what the jackal and hyæna are among quadrupeds, who prey upon carcases, and root up the dead.
Vultures may be easily distinguished from eagles by the nakedness of their heads and necks, which are without feathers, and only covered with a very slight down, or a few scattered hairs; their eyes are more prominent; those of the eagle being buried more in the socket, and shaded by an overhanging eyebrow. Their claws are shorter and less hooked. The inside of the wing is covered with a thick down, which is different in them from all other birds of prey. Their attitude is not so upright as that of the eagle, and their flight is more difficult and heavy.
In this description we may include the Golden, the Ash-coloured, and the Brown Vulture, which are inhabitants of Europe; the Spotted and the Black Vulture of Egypt; the Bearded Vulture, the Brazilian Vulture and the King of the Vultures, of South America. They all agree in their nature, being equally indolent, rapacious, and unclean. The Condor also belongs to the Vulture tribe.